ACTA ASSEMBLEA OCTUBRE 2007

ACTA DE L’ASSEMBLEA ORDINÀRIA
AMPA IES ERNEST LLUCH
BARCELONA

25 D’OCTUBRE DE 2007

Ordre del dia:

1. Lectura i aprovació, si escau, de l'Acta de la sessió anterior

2. Informe de Secretaria
- Memòria d'activitats del curs 2006 - 2007

3. Aprovació, si escau, de l’Informe de Tresoreria
- Balanç i estat de comptes del curs 2006-2007
- Pressupost econòmic per al curs 2007-2008

4. Informe de Presidència
- Participació dels associats en l'AMPA
- Informació de comissions (activitats extraescolars, distribució de llibres, menjador, etc.)
- Aprovació, si escau, dels objectius per al curs 2007-2008

5. Renovació de càrrecs de la Junta Directiva (AMPA)
- Presidència, Vicepresidència, Secretaria; Sotsecretaria

6. Precs i qüestions en torn obert de paraules.

S’inicia l’assemblea a les 19 hores amb una salutació del president que aprofita per a traslladar un missatge de benvinguda i col·laboració per part de la direcció del centre.

1. Lectura i aprovació, si escau, de l’Acta de la sessió anterior.

Es llegeix publicament per part del secretari i s’aprova per unanimitat.

2. Informe de secretaria.

Es llegeix la Memòria d’activitats del curs 2006-2007 que previament ha estat repartida entre els assistents i s’aprova per unanimitat.

3. Aprovació si escau del informe de tresoreria.

- Balanç de l’estat de comptes del curs 2006-2007
Es reparteix a tots els asistents un full amb el balanç de l’AMPA a 30/06/2007, comentant-se per part de la tresorera cadascun dels apartats, donant més explicacions en aquells que més havien variat en relació amb altres anys, com són les orles o aportacions al seminaris, es destaca també el remanent que queda per l’any següent que dóna seguretat per les nostres activitats.

- Pressupost de l’AMPA pel curs 07/08
Es reparteix a tots els assistents un full amb el pressupost previst pel present curs, s’expliquen cadascun dels apartats, que en línies generals segueixen les directrius de l’any anterior i en el que s’han tingut en compte noves activitats, com ara la subvenció a un curset d’informàtica o les despeses previstes per la reobertura de la biblioteca.

Se sotmet a votació l’informe de tresoreria que s’aprova per unanimitat.

4.- Informe de la presidència.

El president fa esment de la importància i necessitat de la participació dels associats en l’AMPA, així com de la utilització dels nous mitjans per millorar la comunicació amb els associats, valorant la possibilitat d’utilitzar els correus electrònics i sol·licitant-ho als assistents que el vulguin facilitar.

S’informa de les diferents comissions; de les activitats extraescolars, amb un balanç general positiu, encara que amb escassa participació, es van fer tallers de ball, manga, teatre (amb problemes per canvi de monitor). Es procura que aquestes activitats tinguin un objectiu i una projecció a la resta del centre, com les actuaciones i exposicions fetes a les festes de Sant Jordi o fi de curs.

Es pretén obrir la biblioteca als migdies com a espai d’estudi durant 1 hora al mig dia tres dies a la setmana. Seria un servei obert i gratuït assumit per l’AMPA.

També es vol impulsar una activitat de Coral, com a continuació de les activitats del seminari de Música.

Es comenta la distribució de llibres. En general es veu positiva però amb problemes de difícil solució com les cues del primer dia i la manca d’alguns llibres.

Sobre el menjador, servei gestionat pel centre, sembla que funciona bé, i es procura fer una certa supervisió o presència per part d’una delegada de l’AMPA.

Es fan dues xerrades anuals, una dirigida als pares i mares de 4rt, d’ESO, per informar sobre l’oferta educativa, i altra que sigui interessant pels nois i noies.Es demana suggeriments de temes.

S’intentarà organitzar un curs d’informàtica bàsica pels pares i mares.

Es comenta la impossibilitat d’aconseguir un expai físic permanent per l’AMPA degut als problemes de manca d’espai de l’Institut.

Es parla de la revista Eixample Escolar, que té la possibilitat de veure’s a través del seu web, però que presenta problemes de continuitat.

Seria convenient realitzar un nou tríptic per a les famílies que pensen matricular els seus fills a l’institut.

Es continuarà col·laborant amb l’institut, aportant materials, fent les orles, colaborant amb les festes i la imatge de l’institut.

Es fa esment de la relació de l’AMPA amb la direcció del Centre
- A traves del Consell Escolar
- Reunions de coordinació amb la direcció
- Hi ha contacte permanent amb la direcció
- Actuacions conjuntes (imatge del centre)

Es comenten els resultats de les Proves d’Accés a la Universitat, en què el centre està una mica per sobre de la mitjana catalana, amb casos d’alumnes que han aconseguit molt bona nota.

Es manifesta que la junta queda oberta al contacte dels associats de l’AMPA, personalment, per telèfon, per correu electrònic o assistint a les reunions obertes de la junta tots els primers dimecres de mes de 19 a 21 hores.

Es procedeix a llegir la proposta d’objectius per al curs 2007-2008 i que prèviament ha estar entregada als assistents. Que s’aprova per unanimitat.
5.- Renovació de càrrecs de la junta

El president manifesta les raons per les cuals s’ha de nomenar President, ja que s’ha de renovar el càrrec, Vicepresidència, Secretaria i Sotsecretaria que deixen el càrrec, agraint la col·laboració i dedicació mostrada pels cesants.

Per a assumir els càrrecs es presenten
Com a President, per la reelecció, Miquel Costabella
Com a Vicepresident Ferran Laín
Com a Secretari Xavier Marzal
Com Sotsecretari Cesar Lazo

Es demana si hi ha altres candidats alternatius però no se'n presenta cap.

S’escullen per unanimitat els candidats presentats.

6.- Precs i qüestions en torn obert de paraules

Hi ha diverses mares i pares que es lamenten per la dificultat per trobar algún dels llibres demanats, fins i tot una persona diu que ha aconseguit un dels llibres més barat que a la botiga del nostre distribuïdor.
Hi ha associats que demanen la possibilitat de reutilitzar algún dels llibres encara que siguin els de lectura. Es comenta les dificultats per portar a terme aquesta tasca en què cal implicació de tots els sectors, que seria un tema a parlar en reunions de coordinació.

Unes mares proposen temes per les xerrades com ara “Postura dels pares davant de les drogues i alcohol”, o bé sobre “Alimentació i nutrició”.

Una mare s’ofereix per a col·laborar en la revista Eixample Escolar.

Algú pregunta si es pot fumar a l’institut, i si són habituals les baralles. Se li respon que no es pot fumar, i que no es té constancia que hagin augmentat les baralles al centre Que el nivell de conflictivitat es baix.

També es demana conèixer els criteris pedagògis del grup de professors de batxillerat, i que es comentarà com a pregunta a coordinació.

Es demana que la comunicació entre AMPA i pares i mares sigui bidireccional.

Sense més temes a tractar i agraint la participació als assistents, el President aixeca la sessió a les 21 horas i 8 minuts.

Xavier Marzal i Salmador Miquel Costabella Díaz
Secretari President